[POLSKI] Zakupy w sklepie Coolminiornot

Alek

New member
Czy ktoś z Polski robił już zakupy w sklepie Coolminiornot ?

Chciałem się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce z oczekiwaniem na paczkę.

18 lipca zamówiłem trochę figurek (140$) i zapłaciłem (przez Paypal). Do dziś dnia nie otrzymałem paczki. Nie otrzymałem również żadnego potwierdzenia na maila, że coś się dzieje. Wysłałem 3 maile bezpośrednio do sklepu i również żadnej odpowiedzi :-/ Jedynie w moich danych w sklepie widnieje info, że wysłano 21 lipca. Jutro mijają 3 tygodnie ...

Może jestem przewrażliwiony i to normalne, że tyle to trwa, aczkolwiek w tym samym czasie kupiłem trochę rzeczy w innym sklepie w Stanach i dotarły do mnie po 9 dniach.

Proszę o komentarz kogoś kto miał już doświadczenia z tym sklepem.

No cóż, moje pierwsze i ostatnie zapewne zakupy w tym sklepie.

Last edited:

apz

New member
Ja robiłem malutkie w listopadzie, mailowe potwierdzenie wysłania dostałem na drugi dzień od przelewu a figurka - o ile mnie pamięć nie myli - doszła jakoś na początku drugiego tygodnia.
Czwarty tydzień to faktycznie długo, sprawdź (albo zapytaj) po jakim czasie można zgłosić zgubioną paczkę i starać się o ew. rekompensatę (jeśli była wliczona w koszty). Co do braku odpowiedzi to może wysłałeś, jak byli na GenConie; wątpie żeby z premedytacją nie odpowiadali; ew. możesz zadzwonić albo wysłać któremuś z adminów PM.

BloodyBeast.com

New member
hej ja robilem kilka razy zakupy. Najdroższe za $50. Zawsze przychodziły po 1 lub 1,5 tygodnia. Podejrzewam, ze zakupy z USA za $140 mogą mieć problemy z cłem. prawdopodobnie to opóźnilo Twoje figurki. Skontaktuj sie ze sklepem i poproś o numer przesyłki. Jak bedziesz miał numer, zadzwoń na pocztę polską i spytaj sie gdzie dokładnie jest Twoja paczka.
Pozdrawiam

Alek

New member
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź.

No to jutro zaczynam działać w Polsce.

Powiadacie cło ...

No to k...a zrobiłem sobie bardzo drogie zakupy ;-)

.

BloodyBeast.com

New member
Z cłem nie jestem pewien, ale kiedys z USA zamawialem figurki nowe ze sklepu za 300PLN i do tego dowalili mi cło 22% (mimo to, nie pamietam, zeby przesyłka szła dłużej niż 2tyg). Niedawno tez kipiłem figurki za $15 i na kopercie była pieczatka urzędu celnego! ale cła nie narzucili.

Alek

New member
No i minęły 3 tygodnie. Paczki nie ma, nikt ze sklepu nie raczy odpowiedzieć na moje maile. Na poczcie rozkładają ręce - tylko nadawca może zgłosić zaginięcie paczki. No ale skoro nie odpowiada na maile, to pewnie nie zgłosi :-/

Absolutne rozczarowanie.

Będę musiał to chyba poruszyć na ogólnym forum. Może wtedy ktoś się nade mną zlituje :-/

BloodyBeast.com

New member
Napisz do ludzi z CMONa (adminów). Zdazylo mi się, że wysłali mi nie tę figurkę co trzeba i z wymianą produktu nie bylo najmniejszego problemu. Są wakacje i możliwe ze koles odpowiedzialny za Twoją paczke gdzies sie teraz opala w Mexyku. napisz do innych, moze oni wezma sprawy w swoje ręce. W kazdym razie nie poddawaj sie.

Chern Ann

Only when they're green
Staff member
Alek,
We've been trying to get a hold of you. Please check your spam filter, it's a bit difficult to answer your emails if they can't get to you.

Alek

New member
Nope Chern Ann, nothing. I found in spam only an email from Hoard O'bits (by the way thanks for that).

Thanks also for your reply in this thread. Now, at least I know, that my cry for help reached You.

Hmmm, do You speak polish ... ? ;-)

Last edited:

Alek

New member
A ja nadal czekam na paczkę :-(

Dodzwoniłem się do celników, niestety takiej paczki nie mieli u siebie (znaleźli moją starą paczkę z maja więc faktycznie mają tam wszystko ponotowane)

Mam prośbę gdyby ktoś kiedyś zobaczył na jakimś forum lub na Allegro, że jest sprzedawany taki oto zestaw (lub poszczególne jego części):

CoolMiniOrNot Annual 2008
Bolverk the Bold
Morgrimn the Mighty
Executioness
Conradt the Crazed
Barbarian King (Limited Edition: 499)
Nikolai
Himmlich and Bonecrusher (40mm)

bardzo proszę o powiadomienie mnie o tym, a może da się wtedy coś zdziałać (jakoś nie chce mi się wierzyć, że paczka zaginęła poza Polską, a mało prawdopodobnym jest, że ten kto przywłaszczył sobie te rzeczy był fanem figurek więc będzie je chciał upłynnić).

Aaa i wielki szacun dla ekipy Coolminiornot !

Back To Top